onsdag 10 december 2014

Har du frågor om lingvistik eller vill ha ett besök på din skola från Lingolympiaden?


Är du en nyfiken person som undrar något om språk och lingvistik? Kanske undrar du om inuiter verkligen har 100 ord för snö? Hur många språk det finns i Indien? Vilka de största språkfamiljerna är i världen? Hur man kan veta att språk på Madagaskar är släkt med språk i oceanien? Hur barn lär sig oregelbundna verb? Hur Google Translate fungerar? Varför språkutvecklingen inte bara resulterar i en massa grötiga stönanden om nu "förenkling" är naturligt och bra? Ställ dina frågor här!

Har du funderat på att fortsätta studera på högskolenivå och har frågor om språkvetenskapliga program, då kan du också vända dig till oss.

Eller, du kanske är en språklärare på högstadiet, SFI, komvux eller gymnasiet och vill veta mer om ett specifik ämne eller få tips på saker från forskningen som kan vara intressant att ta upp? Skriver dina elever kanske en uppsats om något språkvetenskapligt och du vill ha tips på litteratur? Då kan du också kontakta oss.

Slutligen kan du också kontakta med oss om att anordna skolbesök i Stockholmstrakten, då kommer vi till din skola och pratar lingvistik och lingolympiadproblem. Om du är intresserad av det, skriv till oss här.

Du kan också vända dig till gruppen "Språkvetare på FB - fråga oss!" på Facebook.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar