onsdag 21 juni 2017

Vinnare av Lingolympiaden 2017

Lingolympiaden 2017 är avgjord, Dublin nästa!
Dublin, stan där årets internationella lingvistikolympiad äger rum
Efter en intensiv rättning har vi resultat. Stort grattis till alla finalister! 130 gymnasieelever tävlade i den första rundan, 13 kvalificerade sig till den andra rundan i Stockholm och 8 vann och kommer att representera Sverige i den internationella tävlingen i Dublin i sommar!

 Blåa laget 
Magnus Davidsson, Danderyds gymnasium
Nicole Hedblom, Danderyds gymnasium
Mauritz Larsson, Hvitfeldtska gymnasiet
Karin Larsson, Danderys gymnasium

 Gula laget 
David Avellan-Hultman, Danderyds gymnasium
Miranda Carlsson, Hvitfeldtska gymnasiet
Emil Ingelsten, Hvitfeldtska gymasiet
Marika Rostvall, Danderyds gymnasium

Lingolympiaden 2018, ni kan anmäla er redan nu!
Alla detaljer är ännu inte bestämda för nästa års tävling, men elever och lärare kan reda nu skriva upp sitt intresse så meddelar vi er med mer information. Gör det här, och sprid gärna ordet så att fler gymnasielärare och elever kan vara med! 2018 är den internationella tävlingen i Tjeckien.

Tävling ute i skolorna
I år var första gången Lingolympiaden ägde rum ute på skolor istället för bara på universiteten. Proven rättades centralt och elever kunde anmäla sig vid provtillfället istället för i förhand. Det avlastade lärare och gjorde det lättare för elever att delta. Det är lite nytt för oss och för alla lärare, men vi hoppas att det kommer att göra tävlingen mer tillgänglig för fler!

Arrangörer av Lingolympiaden 2017
Tävlingen arrangerades av Åke Wettergren, Patrik Roos och Amanda Kahn från Unga Forskare, Arthur Holmer från Lunds universitet och Johanna Schelhaas från Stockholms universitet. Tack till alla organisatörer och lärare som gör tävlingen möjlig.

Internationella lingvistikolympiaden i Dublin 2017
Den internationella tävlingen kommer att äga rum i Dublin, Irland, 31 Juli - 4 Augusti. För mer information, gå hit.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar