söndag 30 juli 2017

Boka en lingvist!

Hedvig Skirgård från Lingolympiaden föreläser om lingvisitk på mässa för unga forskare i Australien.
Är du en lärare eller annan person som skulle vilja få ett besök av en lingvist i din verksamhet? Vi i Lingolympiaden vill gärna se att språkvetenskap sprids till fler i vårt avlånga land, kontakta oss så använder vi vårt nätverk av lingvister för att hjälpa dig!

Fyll i den här enkäten med din mejladress och lite kort information så hjälper vi dig att hitta en lingvist som kan komma och ge en föreläsning hos er. Vi kan inte lova att vi kan ordna en föreläsare åt alla som efterfrågar, men vi kan lova att vi kommer att försöka!

Innehåll
Sveriges lingvister har en uppsjö av olika expertområden, vi kan inte lista alla här. De som kan passa bra för en gymnasieklass är t.ex.
  • språk i världen
  • utrotningshotade språk och språkbeskrivning
  • språkhistorisk forskning
  • språk i sydamerika/afrika/silkesvägen/oceanien
  • grammatisk eller semantisk språktypologi (systematisk tvärspråklig jämförelse)
  • fonetiska alfabetet och den artikulatoriska apparaten
En lingvist på föreläsningsbesök passar såklart ovanligt bra i kursen "Människans språk", men kan också funka i andra sammanhang. Kontakta oss så listar vi ut något :)!

Kostnad?
Alla skolor har inte budget att spendera på externa föreläsare, en del forskare kan tänka sig att föreläsa gratis, andra har inte den möjligheten. Vänligen specificera er situation så försöker vi hitta en lösning.

När?
Det är såklart bra med så lång framförhållning som möjligt, men vi kan försöka lösa en kortare situation också. Du kan fylla i ungefärliga datum så kommer vi fram till något mer precist i dialog senare.

Kortare frågor till en lingvist
Om du bara har en kortare fråga du skulle vilja fråga en lingvist kan du också skriva till vår frågelåda här eller i Facebook-gruppen "Språkvetare på FB - Fråga oss om forskning".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar