tisdag 8 mars 2016

Anmälan till Lingolympiaden 2016 öppnats!


Lingolympiaden är en gratis vetenskapsolympiad om språk och logik. I år äger den rum den 18e april mellan 8.00-12.00 på Spyken i Lund, Uppsalas Universitet och på vilken gymnasieskola som helst i vårt avlånga land!

Lingolympiaden är en spännande och roliga upptäcksfärd in i språkvetenskap, och en av mycket få vetenskapsolympiader inom humaniora. I år äger den internationella tävlingen rum i Mysore i Indien, Sverige kommer representeras av dom elever som kvalificerar sig i denna första nationella runda och sen också vinner den andra mindre rundan.

I år kommer det vara möjligt för elever att delta ute på sina egna skolor, inte bara på officiella tävlingsorter. Det som behövs är en ansvarig lärare och en lokal under två timmar mellan 8.00-12.00. Den ansvariga läraren behöver vara i direkt mejlkontakt med arrangörsgruppen, vi kommer skicka ut prov för att skrivas ut och finnas till hand för att svara på alla frågor. Provet kommer också behövas rättas på plats, men oroa er inte - det kommer inte att vara ett svårt prov att rätta (men inte för den sakens skull ett lätt prov att lösa). Dessutom behöver inte alla frågor rättas, dom svåra behöver bara rättas om en viss poäng uppnåtts på dom lättare. Om du som lärare har några som helst frågor, tvekan inte att kontakta oss på lingo [snabel-a] lingolympiad.org.

För dig som lärare är detta en unik chans att erbjuda en fantastisk möjlighet för dina elever, dom kan att delta i en nationell vetenskapsolympiad inom humaniora och tävla om att få representera Sverige i den internationella tävlingen i Indien. Vi strävar efter att göra detta så smidigt som möjligt för dig, om du är intresserad tveka inte att kontakta oss omedelbart så kan vi berätta mer och svara på frågor!

Vi ser fram emot att stifta bekantskap med språkintresserade gymnasieelever och lärare från hela Sverige!

Här följer några svar på vanliga frågor.

Vad är det för sorts uppgifter?
Skriftliga kluriga problem. Titta på gamla här! (Allt är skriftlig, inget muntligt.)

Vilka språk handlar frågorna om?

Alla och inga, läs mer här.

När? 
18 april mellan 8.00 - 12.00

Hur länge? 
Själva tävlingen tar två timmar mellan 8-12. Exakt klockslag beror på ort. Det kan också arrangeras aktiviter i anslutning till tävlingen såsom föredrag.

Sista anmälningsdag?
  
5 april

Var anmäler man sig?  
Här.

Var sker tävlingen?
  Uppsala Universitet, Spyken i Lund eller på din egen skola

Hur hittar man till lokalen? Vem är kontaktperson för min ort? Vad 
är det lokala schemat för min ort? Följ dessa länkar: Lund och Uppsala.

Vem kan delta? 
Alla gymnasieelever eller ungdomar i gymnasieålder kan delta. Yngre elever kan också delta om dom vill.


Alla som är medlemmar i Unga Forskare Stockholm kan delta (alla program och inriktningar). Icke-gymnasieelever kan delta (om de inte studerar lingvistik), men de kan inte tävla om att representera Sverige i den internationella tävlingen. Lärare, universitetsstudenter och andra vuxna får gärna följa med även om de inte tar provet. Elever kan bli medlemmar i Unga Forskare Stockholm genom anmälningsformuläret.

Kostnad? 
Gratis för medlemmar i Unga Forskare Stockholm

Lag eller individuellt?
 Individuellt

Vem fixar detta? 
Lingolympiaden arrangeras av Unga Forskare Stockholm i samarbete med 
samt med stöd av Kungliga Vitterhetsakademien och Skolverket.

Jag har frågor, vart ska jag mejla?
Mejla oss genast på: lingo [snabel-a] lingolympiad.org

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar